Wat te doen bij brandnetels en muggen!?

Wat te doen bij brandnetels en muggen lees je hier. Nu ik dit schrijf zit ik heerlijk rustig in het bosje, vlakbij mijn huis. Het is maar een klein bosje, maar toch groot genoeg om even lekker te wandelen of op een bankje te zitten. De fluitende vogeltjes zijn duidelijk aanwezig. Het heeft ook net geregend, dus het ruikt er heerlijk fris. Ik zie of hoor voor de rest niets anders in het bos. Heel fijn even rust aan mijn hoofd. Oke, ik ben gaan wandelen met de jongste, maar die is halverwege de heenweg al in slaap gedommeld.

Brandnetels

Nu ik hier zo zit, zie ik om me heen allemaal brandnetels. Dit viel me op de heenweg ook al op, ze zijn duidelijk aanwezig dit jaar en ik denk “Als niemand zich hier maar aan brand”. Die rode, jeukende en branderige blaasjes zijn niet fijn. Thuis heb ik daar wel een zalfje voor, maarja dat is thuis. Hmm misschien thuis toch gelijk maar even in mijn tas stoppen. De brandnetels heb ik ook al veel gezien bij de speeltuintjes in het dorp. De zalf is een mix van een basiscrème met tea tree en lavendel olie. Deze oliën verlichten de jeuk en desinfecteren de plek. De combinatie ruikt heel fijn. Lavendel zorgt er daarbij gelijk voor je wat rustiger wordt. Heel fijn voor kinderen die toch wel kunnen schrikken van een brandnetel plek.

Muggen

Ik zit lekker op een bankje en zie bij een strookje water in de het bos dat het er barst van de muggen, gezellig in zwermen bij elkaar. Als ze daar dan maar blijven, denk ik. Gisteravond hadden we er 1 in huis. Wat een irritant gezoem hebben die beestjes toch. Slapen lukt mij dan toch echt niet en daarom eerst maar de mug vangen. Het beestje overleefde dit helaas niet. Om te voorkomen dat er nog meer muggen de slaapkamer binnen zouden komen heb ik snel wat Groene Muskiet oliedruppeltjes op een vilten blaadje gedaan. Van deze geur houden muggen niet, waardoor ze mooi natuurlijk uit de buurt blijven. Ik heb standaard wat vilten blaadjes / rondjes in huis. Dit werkt heel makkelijk, zeker als je wat minder tijd hebt of de mogelijkheid niet hebt om een diffuser te vullen. Daarna hebben we weer heerlijk geslapen zonder nog een mug te zien. Als je wel een keer geprikt wordt, is de Itsy Bitsy roller een uitkomst tegen de jeuk.

Jordi begint weer wat wakker te worden, dus het wordt tijd voor mij om weer verder te wandelen. De wandeling en de frisse lucht in het bos hebben mij goed gedaan. Thuis stop ik nog even de brandnetelzalf in mijn tas.

Recept voor brandnetelzalf
– Goed afsluitbaar potje
– 75 gr. Basiscréme
– 8 dr. Lavendel olie
– 4 dr. Tea Tree olie

Nu weet je wat te doen bij brandnetels en muggen. Succes met maken en veel plezier ervan!