Hoe gaan wij om met het nieuwe schooljaar?!

Hoe wij omgaan met het nieuwe schooljaar is wel even wennen. Voor ons is het dit jaar voor het eerst dat 1 van onze kinderen naar school gaat. Onze dochter is van de zomer 4 jaar geworden mocht vorige week voor het eerst naar de “grote” school. Ze vond het erg spannend maar had er ook heel veel zin in. In haar klas zitten 18 kindjes en de klas heeft de hele week dezelfde juf. Heel fijn voor onze dochter om de hele week hetzelfde vertrouwde gezicht te zien.

De eerste schoolweek van het nieuwe schooljaar

De eerste week is heel goed gegaan. Sophie ging blij naar school en kwam blij weer naar huis. Sophie is een gevoelig meisje en pikt veel dingen op in de klas. Voordat we ‘s ochtends naar school gaan spray ik Sophie daarom even in met de HSP Protection. Dit beschermt haar tegen negatieve energieën van andere kinderen. Zo raakt ze minder snel overprikkelt en houdt ze het beter vol op school. Daarnaast rollen we samen nog even de leeuwenkracht roller op haar polsen. De leeuwenkracht roller zorgt voor wat meer daadkracht. Kom maar op, je kunt het! Zo, dan zijn we klaar om naar school te gaan. Even allemaal de schoenen en jassen aan, in de kinderwagen en op de loopfiets en dan kunnen we gaan. Met 10 minuten lopen zijn we op school. Nu met de corona-periode blijven de ouders en broertjes en zusjes buiten de poort wachten. De juffen van de kleuterklassen komen de kinderen buiten halen en gaan dan in een treintje naar de klassen toe.

Na schooltijd

Op school hebben ze een continurooster, waardoor Sophie op school een broodje eet en om 14.00 uur klaar is met school. Als ze klaar is met school lopen we weer naar huis. Thuis is ze nog even lekker aan het spelen en kakt dan een beetje in en wordt een beetje hangerig. Ze is moe van de leerzame dag op school. Ik spray haar dan even in met de HSP Cleansing om zo alles wat ze wél heeft meegenomen van school nog even van zich “af kan spoelen”. Ze neemt haar rust.

Na het spelen, eten en weer spelen is het tijd om naar bed te gaan. Voor Sophie gaat slapen sprayen we nog even in haar kamer. Ze mag dan kiezen uit de Slaapschaap of Bedtime Smudge. Allebei hele fijne spray’s om rustig in te slapen en lekker door te slapen.

Zo ziet een gemiddelde schooldag bij ons eruit. Hopelijk heeft Sophie een heel fijn schooljaar voor de boeg. Voor ieder kindje is de schoolperiode natuurlijk anders. Al kunnen de meeste kindjes wel geregeld iets gebruiken om hen te ondersteunen op school en thuis. Weet je niet goed wat je kunt gebruiken dan zijn er verschillende sets met mini flesjes om te proberen.