Over mij

Welkom op de site van Massage & Therapiepraktijk Aniek!

Ik ben Aniek van Schagen (1992) en woon samen met mijn man en 3 kinderen, Sophie (2016), Milou (2018) en Jordi (2020) in Wieringerwerf.

Mijn interesse voor alternatieve geneeskunde werd getriggerd rond mijn 18de. In die periode verhuisde ik voor mijn studie naar Leeuwarden voor de HBO opleiding Vrijetijdsmanagement. Ik vond het heerlijk om “los” te zijn van thuis, maar moest wel erg acclimatiseren in de nieuwe omgeving. Om te ontspannen maakt ik geregeld een afspraak voor een energetische massage. Mijn interesse in de alternatieve geneeskunde werd steeds groter en in het derde jaar van mijn opleiding heb ik ervoor gekozen om de minors Spa&Health te volgen in Thailand en Bali. In beide landen heb ik 10 weken mogen wonen, studeren en genieten van het leven daar. In de landen heb ik de alternatieve geneeskunde zowel in luxueuze spa resorts als bij de mensen thuis van dichtbij kunnen zien en meemaken.

Mensen in Thailand en Bali die een klacht hebben zoeken eerst naar alternatieve geneeskunde, voordat zij aankloppen bij een dokter. Heerlijk dat de mensen in deze landen zo relaxed zijn en vertrouwen op het zelfhelend vermogen van het lichaam met behulp van alternatieve geneeskunde. De rust die je vindt in die landen is zo fijn ten opzichte van een gestrest land als Nederland. Blijkbaar zoeken mensen van al over de wereld ook die rust en ontspanning, door naar deze landen te komen. De spa resorts worden druk bezocht door de westerse bevolking en de mensen hier genieten van de rust en van de diverse behandelingen die mogelijk zijn. Iedereen heeft zijn rust op een moment ook nodig.

Na veel geleerd te hebben kwam ik terug in Nederland en verhuisde naar Wieringerwerf. Nu wist ik wat ik hier wilde doen. Ik wilde een stukje van Thailand en Bali naar Nederland halen. Om dit te bereiken heb ik in Nederland verschillende opleidingen gevolgd om met de juiste theorie en behandelingen mijn praktijk te open en mensen te helpen. De opleiding tot Wellnessmasseur, NEI-therapie en docent Oosterse Babymassage zijn onderdeel van mijn praktijk geworden. In januari 2015 heb ik mij ingeschreven bij de KVK en staat mijn praktijk bekend als “Massagepraktijk Aniek”. Inmiddels is er in 2018 ook een therapiekant bijgekomen.

In mijn praktijk bied ik een omgeving waarin een ieder zichzelf kan zijn. Haar obstakels lichamelijk en mentaal kan uitspreken en zich kan overgeven aan de hulp die ik kan geven. In een rustige, veilige en vertrouwde omgeving voor jezelf zorgen en werken aan je obstakels. Met NEI-therapie worden klachten bij de wortels aangepakt en met behulp van een massage ga je helemaal ontspannen weer naar huis.

Ik ontmoet je graag in mijn praktijk!