Corona tips, wat kun je doen?

In de dagen waarop het kouder en weer eerder donker wordt vind ik het heerlijk om lekker thuis te zijn ‘s avonds. De verjaardagen en feestje worden zo af en toe best gemist. Gewoon even gezellig samen zijn. Daarentegen vind ik het wel fijn om in het weekend even “niks” te doen, buiten de vaste verplichtingen om natuurlijk. Ik merk dat het fijn is om samen als gezin bij elkaar te zijn, al kunnen we elkaar ook echt wel eens schieten. Ik merk dat er vraag is naar producten die kunnen helpen bij het ondersteunen en beschermen van het immuunsysteem. Vandaar dat ik hieronder mijn meest gebruikte producten toelicht met corona tips.

Corona Tips

Kom je wél eens ergens anders en kom je in contact met andere mensen buiten je gezin? Dan was en desinfecteer je je handen helemaal suf is mijn ervaring. Inmiddels is dit er bij de meeste mensen wel aardig ingeslopen als een “normaal” iets. Om mijn handen te desinfecteren gebruik ik zelf de Clean Hands handspray van De Groene Linde. Heel fijn is deze, hij ruikt heel lekker en trekt supersnel in, zonder plakhanden! Na een dag werken zijn mijn handen behoorlijk droog en kunnen ze dan ook wel iets voedends gebruiken. Daarvoor gebruik ik de Soft Hands handspray van De Groene Linde. Mijn handen voelen hierna weer heel zacht aan.

Immuunsysteem Boost

In ons huis zijn geregeld snotneuzen te vinden. Dat gaat vaak gelukkig vanzelf weer over. Om het immuunsysteem een beetje te helpen doe ik de olie High Immuun in mijn diffuser. Dit is een heerlijke geur die wat weg heeft van “Dampo”. Een hele frisse olie, waarbij het lijkt alsof je in een “spa” bent belandt. Door de olie in een diffuser te doen worden de gezinsleden beschermd van het ziek worden van een ander gezinslid dat wel een virus te pakken heeft. De olie kan ook in combinatie met een basis-massageolie gebruikt worden als insmeer olie. 

Wat ook heerlijk is om te gebruiken bij kleine kinderen in “zeehondje hoest balsem”. Deze balsem verlicht de verkoudheid en het hoesten. Een fijne balsem om je kindje voor het slapengaan mee in te smeren.

Voor de volwassenen is er nog “epic longbalsem”. Hiermee wordt hetzelfde effect bereikt als met “zeehondje hoest balsem” alleen zijn de oliën in deze balsem wat sterker en daardoor niet geschikt voor kinderen.

Het is heel fijn om je immuunsysteem te kunnen helpen als deze vecht tegen een binnengedrongen virus. Met deze fijne corona tips en natuur zuivere producten ondersteun en bescherm je je lichaam optimaal.

Wil je weten welke olie er het beste past bij jou en/of jouw kind? Neem dan even contact met mij op. Ik kijk dan met je mee en kan je vanuit mijn ervaring adviseren over het juiste product voor jou.

Herfst Oliën

Herfst oliën zijn heerlijk nu het weer zo om is geslagen van een hittegolf naar wind en regen lijkt het of de herfst al is begonnen. In huis koelt het alweer af en ik zit zelf alweer onder een kleedje op de bank (dit zit ik over het algemeen al vrij snel). Een lekkere pot kruidenthee erbij om te werken op mijn laptop of te kijken naar iets leuk op tv. Ik kreeg de neiging om al kaneel-achtige geuren in de diffuser te doen om een extra huiselijk gevoel te creëren. Daarom wil ik met jullie graag wat diffuser tips delen welke heel fijn zijn om de herfst te gebruiken.

Lekker op de bank met een kleedje

Heerlijk voor als je even niks meer hoeft. Alleen nog maar ontspannen in huis te zijn.

 • 3 dr. Kaneel
 • 5 dr. Tangerine
 • 1 dr. Kruidnagel

Thuiswerken in de herfst/winter

Nu thuiswerken steeds meer het nieuwe “normaal” wordt is het fijn om oliën te gebruiken waar je focus wordt aangescherpt in combinatie met een warme geur. Heerlijk wordt het zo om thuis te werken.

 • 2 dr. Lavendel
 • 1 dr. Zwarte peper
 • 1 dr. Sandelhout

Als gezin ontspannen

Met het hele gezin thuis? Dan is het fijn om een combinatie te kiezen waarbij er rust en ontspanning wordt gecreëerd. De herfst olie geuren zorgen voor een warme sfeer!

 • 2 dr. Lavendel
 • 2 dr. Bergamot
 • 2 dr. Cedarwood
 • 1 dr. Scharlei

Bovenstaande verhoudingen zijn gebaseerd op een diffuser met ongeveer 400 ml inhoud. Als de diffuser leeg is en je wilt een andere mix gebruiken, zorg er dan voor dat je de diffuser regelmatig reinigt. Dit doe je door de diffuser aan te zetten met een laagje azijn erin. Alle herfst oliën kun je hier vinden!

Wil je zelf ontspannen? Boek dan eens een massage voor jezelf.

Een hele fijne herfst en winter!

Hoe gaan wij om met het nieuwe schooljaar?!

Hoe wij omgaan met het nieuwe schooljaar is wel even wennen. Voor ons is het dit jaar voor het eerst dat 1 van onze kinderen naar school gaat. Onze dochter is van de zomer 4 jaar geworden mocht vorige week voor het eerst naar de “grote” school. Ze vond het erg spannend maar had er ook heel veel zin in. In haar klas zitten 18 kindjes en de klas heeft de hele week dezelfde juf. Heel fijn voor onze dochter om de hele week hetzelfde vertrouwde gezicht te zien.

De eerste schoolweek van het nieuwe schooljaar

De eerste week is heel goed gegaan. Sophie ging blij naar school en kwam blij weer naar huis. Sophie is een gevoelig meisje en pikt veel dingen op in de klas. Voordat we ‘s ochtends naar school gaan spray ik Sophie daarom even in met de HSP Protection. Dit beschermt haar tegen negatieve energieën van andere kinderen. Zo raakt ze minder snel overprikkelt en houdt ze het beter vol op school. Daarnaast rollen we samen nog even de leeuwenkracht roller op haar polsen. De leeuwenkracht roller zorgt voor wat meer daadkracht. Kom maar op, je kunt het! Zo, dan zijn we klaar om naar school te gaan. Even allemaal de schoenen en jassen aan, in de kinderwagen en op de loopfiets en dan kunnen we gaan. Met 10 minuten lopen zijn we op school. Nu met de corona-periode blijven de ouders en broertjes en zusjes buiten de poort wachten. De juffen van de kleuterklassen komen de kinderen buiten halen en gaan dan in een treintje naar de klassen toe.

Na schooltijd

Op school hebben ze een continurooster, waardoor Sophie op school een broodje eet en om 14.00 uur klaar is met school. Als ze klaar is met school lopen we weer naar huis. Thuis is ze nog even lekker aan het spelen en kakt dan een beetje in en wordt een beetje hangerig. Ze is moe van de leerzame dag op school. Ik spray haar dan even in met de HSP Cleansing om zo alles wat ze wél heeft meegenomen van school nog even van zich “af kan spoelen”. Ze neemt haar rust.

Na het spelen, eten en weer spelen is het tijd om naar bed te gaan. Voor Sophie gaat slapen sprayen we nog even in haar kamer. Ze mag dan kiezen uit de Slaapschaap of Bedtime Smudge. Allebei hele fijne spray’s om rustig in te slapen en lekker door te slapen.

Zo ziet een gemiddelde schooldag bij ons eruit. Hopelijk heeft Sophie een heel fijn schooljaar voor de boeg. Voor ieder kindje is de schoolperiode natuurlijk anders. Al kunnen de meeste kindjes wel geregeld iets gebruiken om hen te ondersteunen op school en thuis. Weet je niet goed wat je kunt gebruiken dan zijn er verschillende sets met mini flesjes om te proberen.

Test je eigen olie uit met een biotensor of pendel!

Test je eigen olie uit met een Biotensor of Pendel om te kijken welke etherische olie er bij je past. Je maakt hierbij dus gebruik van een hulpmiddel. Ik leg je hieronder uit hoe het in zijn werk gaat.

Test met een Biotensor

Een biotensor bestaat, even voor je beeldvorming, uit een handvat met daaraan een ijzerdraad en een contragewicht dat het ijzerdraad doet bewegen. In het Latijn betekent een biotensor ook wel ‘gevoeligheid voor straling’ en dat is precies waar het op inspeelt. Wanneer je aan het pendelen bent met een biotensor werk je met de theorie van ‘het weerklinken van trillingen’. Het idee is dus dat ons onderbewustzijn invloed heeft op de trillingen die doorgestuurd worden naar de biotensor. Je zou kunnen zeggen dat de antwoorden die de biotensor geeft dus eigenlijk van diep binnenin onszelf komen. Van binnen weet ze wel, maar je kan er met je bewustzijn niet bij komen. Je gaat als volgt te werk met de biotensor:

 1. De biotensor ligt in de hand en met een klein tikje begint hij te bewegen.
 2. Een vraag wordt gesteld en hierop reageert het onderbewustzijn door middel van de trillingen.
 3. De beweging die de tensor maakt door deze trillingen geven antwoord op de vraag. Dit kan alleen ja of nee zijn en in sommige gevallen misschien of ik weet niet. De antwoorden ja en nee kun je net als met je lichaam eerst uittesten door te vragen “Ben ik een man?” of “Ben ik een vrouw?”

Om goed te kunnen werken met een biotensor is het verstandig hier een kleine cursus in te volgen voordat je hiermee gaat werken.

Test je eigen olie met een Pendel

Een pendel is een klein gewicht, zoals een edelsteen, metaal of hout aan een draad of ketting. Het is bij pendelen belangrijk om goed contact te maken met jezelf. Het is daarom belangrijk dit te doen op een rustige plek, zodat je niet gestoord wordt en je je volledig kunt concentreren.

Ga vervolgens comfortabel zitten op een stoel of bank met beide voeten op de grond. Dit zorgt voor een goede aarding. Het is belangrijk dat je in verbinding komt met je intuïtie en gevoel, omdat je gaat werken met je onderbewustzijn. Sluit je ogen en adem een paar keer rustig in en uit. Krijg je een warm gevoel? Dit betekent dat je goed in contact bent gekomen met jezelf. Als je dit niet voelt, ben je misschien nog onrustig of gestrest. Probeer het dan later gewoon nog een keer.

Probeer je dan te focussen op je pendel en probeer je gedachten en gevoelens neutraal te houden. Houdt de pendel vast aan het kettinkje en laat het gewichtje naar beneden hangen. Houd je hand goed stil en steun eventueel met je arm op de tafel. Nu kun je net als bij de biotensor gesloten vragen gaan stellen. Begin weer eerst bij vragen waarop je het antwoord al weet om te zien welke beweging “ja” en “nee” is.

Heb je vragen over de besproken manieren van uittesten laat het me dan weten, dan kan ik je helpen. In het begin kan het best lastig zijn om op gevoel of met een pendel de juiste olie te kiezen voor jezelf of een gezinslid. Soms slaat de twijfel ineens toe, Heb ik wel de juiste olie? Hoeveel heb ik hiervan nodig? Wanneer moet ik het gebruiken? Voor alle vragen kun je altijd bij me terecht. Ik kijk dan met mee en kan je voorzien van advies.

Wil je een pendel aanschaffen? Dan kun je hier edelstenen pendels vinden!

Wat zijn etherische oliën en hoe worden ze gemaakt?

Wat zijn nu eigenlijk etherische oliën en hoe worden ze gemaakt krijg ik vaak te horen. Etherische olie is de geconcentreerde werkzame stof uit zaden, planten, bloemen, hout en andere planten materiaal. Door middel van stoomdestillatie, koude persing, oplossingen, enfleurage en andere methoden worden de oliën gewonnen worden. Planten maken etherische oliën om verschillende redenen. Ze maken ze om zich te beschermen tegen de zon, voor de aantrekking van verstuivers, voor de wering van insecten. Maar ook voor weerstand tegen microbiële aanvallen, voor bescherming tegen extreme temperaturen, voor het herstel van beschadiging door herbivoren en voor het begeleiden van de plant in periodes met weinig voedselvoorziening.

Dit zijn allemaal hele mooie eigenschappen die wij als mens ook kunnen gebruiken. Dat is de reden waarom er is uitgezocht hoe de etherische olie uit de plant vandaan kan komen. Zo kunnen wij het ook gebruiken voor mentale, fysieke en huishoudelijke doeleinden. Ik ga de meest gebruikte methoden voor het winnen van de oliën met je doornemen, zodat je kunt zien wat een intensief proces dit is.

Gemaakt door stoomdestillatie

De eerste manier is de meest gebruikte manier en werkt door middel van stoomdestillatie. Bij stoomdestillatie worden onderdelen van de plant verhit met water. De stoom, met daarin de etherische olie, wordt in een ander gedeelte van het destillatie apparaat afgekoeld. Er ontstaat daar een laag water met daarop een laag olie. Soms is de olie zwaarder dan het water en zinkt het naar de bodem. De olie wordt daarna van het water gescheiden. De geneeskrachtige werking bij deze methoden is hierbij gegarandeerd.

Gemaakt door enfleurage

De tweede manier is enfleurage. Enfleurage wordt voornamelijk bij bloemen, zoals een Jasmijn, gedaan. De bloemen worden gekneusd en op een glazen plaat gelegd die is ingesmeerd met een laagje zuiver plantaardige olie. De bloemen liggen 24 uur op de glazen plaat, waarna de bloemen de etherische olie hebben afgegeven aan de plantaardige olie. Dit proces wordt ongeveer 70 keer herhaald. De plantaardige olie is daarna geheel verzadigd met de etherische olie van de bloemen. Tenslotte wordt het vet opgelost met een hoogwaardige alcohol en blijft de etherische olie over.

Koude Persing

De derde veelgebruikte manier is het toepassen van koude persing. Deze methode wordt vaak gebruikt voor de productie van etherische olie uit citrusvruchten. Er wordt mechanische druk toegepast op het plantmateriaal, waaruit de olie geperst wordt. Vaak wordt hiervoor de schil van de vrucht gebruikt.

Nu weet je wat etherische oliën zijn en hoe ze worden gemaakt. Je weet dat het proces van bloem en plant tot een uiteindelijk etherische olie heel bewerkelijk en tijdrovend is. Van niet iedere plant of bloem zijn er veel beschikbaar. Vandaar dat het aanbod van bloemen en planten en de gebruikte methode de prijs voor een etherische olie bepalen en dat de ene olie dus duurder is dan de ander.

Alle enkelvoudige oliën (Lavendel, Jasmijn, Eucalyptus enz.) kun je hier vinden.

Alles samengestelde oliën (mix van oliën waarvan het de werking versterkt) kun je hier vinden.

Hoe kun je een flesje etherische olie gebruiken?

Hoe je een flesje etherische olie kunt gebruiken en toepassen kan op verschillende manieren in de volgende hoeveelheden.

De hoeveelheden hieronder beschreven toepassen vanaf 12 jaar.
Voor kinderen vanaf 5-12 jaar de helft van onderstaande hoeveelheden gebruiken. 

Voetbad

Gebruik 3 tot 5 dr. etherische olie samen met 2 el Himalayazout en een scheutje basisolie (bv amandelolie). Ga voor 15-20 min met je voeten in het water zitten.

Aromabrander/Diffuser

Gebruik 5 tot 10 dr. etherische olie in wat water.

Wattenschijfje

Doe 3 tot 5 dr. etherische olie op het schijfje. Draag het bij je in je kleding of leg het bij je in bed. Pas op voor eventuele vlekken.

In bad

Om de olie met het water te vermengen heb je een emulgator nodig. Maak gebruik van Himalayazout, honing, slagroom of een basisbadolie. Voeg hier 10 tot 15 dr. etherische olie aan toe.

Massageolie

Voeg aan een flesje van 100 ml maximaal 25 druppels toe. Tip: begin met wat minder en voeg naar behoefte meer druppels toe.

Voetreflex of voetmassage

Voeg maximaal 10 dr. etherische olie toe aan 100 ml. basisolie.

Zoutpotje

Vul glazenpotjes met Himalayazout, voeg 5 tot 10 dr. etherische olie toe en zet het potje neer op een plek waar je de geur wilt verspreiden.

Roll on

Voeg 20 tot 30 dr. etherische olie toe aan 8 ml. Jojoba-olie/Amandelolie en doe dit in een roll on flesje. Je kunt dit direct op de huid rollen. Geschikte plekken zijn, de binnenkant van je polsen, achter in je nek en op een chakra. Leuk voor kinderen!

Geursteen of geurhanger

Gebruik 3 tot 5 dr. op een geurhanger en draag die om je nek.

In bestaande verzorgingsproducten

In neutraal geurende verzorgingsproducten zoals bodylotion, bodybutter, dag- en nachtcrème. Voeg 3 tot 5 dr. etherische olie toe voor gezichtsproducten en tot 15 dr. voor producten als bodylotion en shampoos.

In de auto

Druppel 4 tot 8 dr. etherische olie op een poreus steentje, stukje hout o.i.d. en leg dit op een wattenschijfje op het ventilatie rooster in je auto. Ook is er een hanger beschikbaar voor in de auto. In de auto verspreidt de geur zich snel.

Geurfrequenties

De geurfrequenties van de Groen Linde zijn energetisch geladen. Daardoor kun je de olie ook bij je dragen in glazen buisje, je hoeft de geur niet perse te ruiken voor de werking.

Werk altijd met mate, alles wat je probeert is op eigen risico. Probeer eerst een paar druppels van een olie, dan kun je het later altijd nog uitbreiden naar de juiste geursterkte.

Nu weet je hoe je een flesje etherische olie in de juiste dosering kunt gebruiken.

Voor vragen kun je me altijd een berichtje sturen!

Kinderen en Etherische oliën

Kinderen en etherische oliën gaan ieder zo puur, hand in hand. Voor kinderen kan het fijn zijn om soms wat extra steun te krijgen. Ondersteuning bij het lekker in slaap vallen en door te slapen. Om met zelfvertrouwen, een veilig gevoel en een “je bent goed zoals je bent” houding naar school, sport en familie dingen te gaan. Tijdens een verkoudheid om de snotneus weg te werken. Maar ook ter bescherming van prikkels in een andere omgeving waar andere mensen zijn. En om kindjes te laten ontprikkelen als er wel teveel op ze af is gekomen.

Etherische oliën kunnen bij bovenstaande voorbeelden een grote ondersteuning zijn. Voor baby’s en kinderen is er een speciale kids-lijn tot ongeveer 6/7 jaar. Deze lijn bestaat uit producten waarvan er meerdere etherische oliën in een flesje zitten die de werking van elkaar versterkt. Na 7 jaar is de lijn natuurlijk ook nog te gebruiken, maar mag er ook gekeken worden naar de HSP-lijn voor ondersteuning. Alle producten zijn helemaal natuurlijk, wat de werking ervan versterkt. 

Hoe weet je welke olie er het beste bij jouw kind past?

Het is soms, merk ik zelf ook, best wel lastig om in te schatten welke olie je kind op dit moment het beste kan gebruiken. Bij een verkoudheid is de keuze dan weer niet zo moeilijk. Om bijvoorbeeld de juiste slaapolie voor je kind uit te zoeken is er de keuze uit Slaapschaap, Kippendroom en Monstertjesspray. Alle drie de geuren hebben een effect op het slapen met ieder zijn eigen eigenschappen. Het kan dan handig zijn even uit te testen welke geur er het beste bij jouw kindje past.

Wat je kunt doen om een olie voor je kind uit te testen is:

 • Je lichaam gebruiken als pendel
 • Met een pendel of bio-tensor uitkiezen
 • Kijken welke eigenschappen een olie heeft en of deze overeenkomen met de “klachten”. 
 • Je kind zelf vragen welke olie hij wilt gebruiken. Kinderen kunnen zelf heel goed hun gevoel volgen en daarbij ook de olie kiezen die zij op dat moment nodig hebben. 

Vindt je het lastig om voor jouw kind de meest geschikte olie te kiezen? Neem dan even contact met me op. Ik kijk graag vrijblijvend met je mee welke olie op dit moment het beste bij jullie past en ik kan je adviseren in het gebruik ervan.

Wanneer gebruik je etherische oliën bij kinderen?

Je kunt etherische oliën bij kinderen gaan gebruiken als je denkt dat ze wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Etherische oliën zijn natuurlijke producten met hele mooie eigenschappen. Bij ons zijn de producten verkrijgbaar in flesjes olie, airsprays, rollers, massageolies en balsems.

Met een flesje olie kun je alle kanten op. Je kunt de olie verdampen in een diffuser of geurverspreider. En je kunt er ook een massage olie, roller, voetenbad en nog veel meer mee maken. Een teveel gebruik van oliën kan helaas ook voor een averechts effect zorgen. Om dit te voorkomen krijg je van mij bij iedere bestelling een “werklijst” waarin staat hoeveel druppels van olie je precies nodig hebt voor bijvoorbeeld een voetenbad. 

De rollers, airsprays, massageolies en balsems zijn al kant en klaar en kun je gelijk gebruiken wanneer je dit nodig vindt. Dit zijn hele fijne opties voor als je op een veilige manier wilt werken met etherische oliën. 

Eigen ervaring

Ik werk inmiddels zelf al een aantal jaren met deze producten en ze blijven mij verbazen. De heerlijke geuren en sterke werking zorgen ervoor dat onze kinderen er zelfs zelf om vragen. Heel fijn dat ze zelf aangeven wanneer ze een olie willen gebruiken.

Zwanger Bevallen Baby Tips

Zwanger Bevallen Baby Tips, als je zwanger bent of wilt worden komt er veel op je af. Je leven gaat, of het nu je eerste of latere baby is, altijd veranderen. In dit artikel ga ik je laten zien wat je van deze periode kunt verwachten en wat je kunt doen om jezelf op een natuurlijke manier te ondersteunen. Dit alles gekeken naar een “normaal” gelopen zwangerschap. Ik wens je alvast heel veel plezier in deze bijzondere periode.

Zwanger proberen te worden

Als je zelf de bewuste keus hebt gemaakt om papa en mama te worden, komt de periode van oefenen en testen. Een zenuwslopende tijd waarbij het bij de een gelijk raak is en een ander moet soms wat meer geduld hebben voordat het lukt. Welcome & Prepare Airspray zorgt ervoor dat je je op energetisch niveau voorbereid op de zwangerschap.

Het komt regelmatig voor dat vrouwen niet zwanger kunnen worden omdat er nog een energetische blokkade op rust. De blokkade is nu niet meer van toepassing en deze spray zorgt ervoor dat je het los kunt laten en de energie weer vrij gaat stromen. Ook helpt de spray bij belemmerende gedachten en angsten. De spray is natuurlijk geen toverstafje, je zult ook aan jezelf moeten werken en als er een lichamelijke oorzaak is waardoor je moeilijk zwanger wordt zal de spray geen wonderen verrichten. 

Het is belangrijk om ondanks de “gezonde¨ spanning te zorgen voor rust om je heen in je lijf en in je hoofd. Zorg dat je in balans blijft. Je kunt je hoofd rustig krijgen door bijvoorbeeld al je gedachten eens op te schrijven of uit te spreken tegenover je partner. Daarnaast kun je mindfulness of meditatie proberen. Er zijn op youtube genoeg geleide meditaties te vinden, zo kun je rustig gaan liggen/zitten en luisteren naar de stem. Je kunt ook onderstaande meditatie “maak je dromen waar” doen . Tip: spreek hem voor jezelf in, zo hoef je niet steeds te kijken naar de volgende stap.

Laat alles wat geweest is achter je, het is tijd om te dromen… Zie je dromen voor je, allemaal… groot en klein… Alles wat je wilt bereiken en alles wat je wilt doen zie je voor je… Focus je nu op 1 droom en duik in die droom… Laat jezelf omringen door de droom… Wat voel je?… Ben je gelukkig en blij of zit er nog twijfel en angst… Geef elke emotie de kans om er te zijn… Zijn er emoties die jou ervan weerhouden van de droom te kunnen genieten?… Pak een emotie van blijdschap of weerstand aan… Kijk wat de emotie met je doet… Zie je nu waar je blij van wordt of zie je nu juist hetgeen wat jou tegenhoudt om jou dromen waar te maken… Nu weet je wat je moet doen… Pak je je droom met beide handen aan of moet je nog iets opruimen voor je verder kunt?… Geniet nog even van dit moment… Open dan nu je ogen en ga aan de slag… Jij weet nu wat goed voor je is en waar jou hart ligt… Volg dat gevoel en maak je dromen waar!

Yes, het is gelukt!

Wat een opluchting als de test dan eindelijk een positief signaal afgeeft. Op dat moment gaat er vanalles door je heen. Je bent opgelucht, super blij, ontzettend spannend en onzeker tegelijk. Er komt gelijk veel op je af en ik kan me voorstellen dat je ook gelijk met veel vragen loopt, zeker als het je eerste kindje is. Wat moet er nu geregeld worden? Wat kan en mag ik allemaal wel of niet? En nog veel meer. Misschien ga je wel gelijk op zoek naar die fantastische kinderkamer. Of ben je al zo beroerd van de hormonen dat je liever lekker je bed induikt. Alles is oké. Neem je rust waar het kan, want die krijg je niet meer terug op de manier zoals je die nu gewend bent.

Ben je erg misselijk dan is er een hele fijne cupping oil Morning Sickness. De olie helpt je tegen die nare misselijkheid. Een cupping oil wil zeggen dat je 1/2 druppels olie op je handen doet. Even goed je handen over elkaar wrijven en van je handen een kommetje maken en voor je gezicht houden. Nu een paar keer diep inademen en daarna je handen wassen met zeep om de overige oliën van je handen te wassen. 

De eerste 3 maanden van je zwangerschap is alles nog erg onzeker. De eerste echo’s zijn spannend en tegelijk ook super leuk. Zo zie je hoe ver je bent en wordt de uitgerekende datum rond de 12 weken bepaald. Ondertussen groeit de kleine heel snel en is dit ook een periode waarin er nog veel mis kan gaan. De hormonen veranderen je lijf, er gebeurt ook zoveel tegelijkertijd. Alsof alle systemen in je lichaam ineens omgezet worden naar een babyfabriek. Deze periode gebeurt er energetisch ook veel in je systeem en sta je soms onbewust veel meer open voor energieën van anderen. Je wordt gevoeliger en dat kan niet altijd fijn zijn. De cupping oil First 3 Months zorgt ervoor dat je bewust contact gaat maken met je kindje en de olie beschermt je hiernaast voor de energieën van anderen. Van de olie kun je ook een druppeltje op je buik smeren en je handen op je buik leggen en met aandacht naar je kindje gaan. De band opbouwen begint nu al.

De periode daarna gaat het voor je kindje om groeien. Het is een periode om een nog stevigere band te krijgen met jouw kleintje. Je kunt je met je kleine verbinden door 3 Till 9 Months olie te gebruiken om te cuppen of om een aantal druppels op je buik te smeren en met je aandacht naar je kindje te gaan.

Nu je kindje zo ongelooflijk hard groeit kan dit jou veel energie kosten. Neem regelmatig tijd voor jezelf. Even lekker op de bank/bed liggen en een filmpje kijken, naar de kapper, neem een massage, lees een boek of doe iets anders waarvan jij ontspant. Je kindje heeft het nodig dat jij je rust neemt, zo kan hij nog sterker groeien. Een balans vinden tussen ontspanning en inspanning is in deze periode best lastig. De ene dag lijk je alles aan te kunnen en de andere dag ben je niet vooruit te branden. Levert dit je stress op of kom je afgepeigerd uit je werk? Dan kun je kiezen voor Be Chill olie. Deze kan je helpen om meer te ontspannen en is heerlijk om te gebruiken voor het slapen gaan. Door goed te slapen geef je je lichaam en hoofd rust. Geef je er maar aan over en accepteer dat je nu even niet alles kunt. Er komt echt weer een moment dat je alles kan wat je wilt.

Ervaar je wel een dipje, ben je veel moe en zie je het even niet meer zo zitten, dan kun je met Energy jezelf weer een lekkere oppepper geven. Door de citrusgeuren wordt je in een keer weer helemaal blij. Daarnaast zit Arveden in de mix die ervoor zorgt dat je weer sterk gegrond en stabiel bent. Dit is sowieso een lekker blend om in huis te gebruiken gedurende je zwangerschap. Je creëert hiermee het zonnetje in huis die iedereen blij maakt.

Geniet van deze periode want voor je het weet staat je leven even helemaal op zijn kop. Kies in deze bijzondere tijd voor jezelf en gezin en maak voor jezelf de juiste keuzes. 

Zwanger en de griep

Tijdens je zwangerschap komt het best wel eens voor dat je verkouden wordt of de griep krijgt. Gelukkig is dit bijna altijd onschuldig, maar vertrouw je het niet, vraag het dan altijd even na bij je verloskundige.

Als je verkouden bent of de griep hebt is de meest natuurlijke manier ter verlichting een opengesneden ui in je buurt te leggen. Nu snap ik dat dit misschien niet de meeste fijn geur om je heen is. Wat ook natuurlijk is en je kunt gebruiken tijdens een verkoudheid is de Cold&Flu cupping oil. Deze is gebaseerd op Kruizemunt, Roselina, Citroen en Grove Den olie. Het is een milde variant om je te ondersteunen tijdens je verkoudheid of griep. 

Daarnaast is het belangrijk voor je herstel om je rust te nemen. Je lichaam is druk aan het werk om het virus uit te schakelen. Als je je lichaam goed laat uitzieken is er een minder grote kans dat je met 2 weken weer verkouden bent. En daarnaast ben je ook nog sneller over een verkoudheid of griep heen met meer rust. 

Bevallen en etherische oliën

En dan is ineens die dag daar. De dag waar je al een tijdje op zit te wachten of de dag die je eigenlijk nog niet had aan zien komen. Hoe een bevalling begint, verloopt en eindigt is bij iedereen anders. Waar je al die tijd naar uit hebt gekeken gaat nu beginnen.

Het kan rustig opbouwen en de tijd nemen of ineens heel snel gaan. Je hebt hier geen invloed op. Alleen als je te gespannen of gestrest bent kan het voorkomen dat je de bevalling stagneert. Jezelf helemaal openen en overgeven aan de situatie kan ook best lastig zijn. Tijdens de bevalling gaat de baby dwars door het eerste chakra en dat is voor veel vrouwen een hevige gebeurtenis. Het visualiseren dat je als een bloem open gaat kan hierbij helpen. Daarnaast kan de Delivery Day geurfrequentie je hierbij helpen. De olie zorgt ervoor dat het gladde spierweefsel van je baarmoeder geactiveerd wordt. Ook creëert de geur een warme en liefdevolle sfeer in de geboortekamer. Laat de baby maar komen!

Kraamperiode

Na de bevalling gebeurt alles als een rollercoaster om je heen. In de kraamweek zie je waarschijnlijk al wat visite. Is er een kraamverzorgster om jou en de baby te ondersteunen waar kan. Komt de verloskundige om de dag langs om te checken hoe het met je gaat. Daarnaast ontvang je nog bezoek van het consultatiebureau en zijn er nog regeldingen met de gemeente en zorgverzekering. Daarnaast is het een heerlijke week om lekker met je baby bezig te zijn en met hem of haar een band op te bouwen. Je leert ook hoe je je baby het beste kunt verzorgen. Het is ook belangrijk om voldoende rust te nemen tussendoor. Je lichaam moet herstellen van de zwangerschap en bevalling.

Als de kraamweek om is en je het idee hebt dat alles lekker verloopt en er is een beetje ritme, komen de regeldagen ineens om de hoek kijken. Hierbij vraagt je baby ineens veel meer tijd van jou, op alle momenten van de dag, om te zorgen dat hij (bij borstvoeding) meer  voeding per keer binnen krijgt. Je productie gaat omhoog. Dit zijn over het algemeen slopende dagen en dan is het fijn als je partner, familie of vrienden er zijn om voor jou eten en drinken te maken en je eventuele andere kids op te vangen. Als de regeldagen om zijn, gun jezelf dan ook nog even een paar dagen wat rust voordat je weer verder gaat met dingen oppakken. Jullie hebben nu waarschijnlijk een nieuw ritme waar jullie allebei weer aan moeten wennen.

Darmkrampjes komen af en aan bij baby’s. De darmpjes moeten nog wennen aan het eten dat zij binnen krijgen. De ene baby heeft hier meer last van dan de andere. Een heerlijke olie om je baby dan mee in te smeren is Muizenbuik. Deze olie is speciaal voor de kleine baby’s. Het zorgt voor ontspanning bij je baby. Ook heel fijn om te gebruiken als je kindje wat onrustig is. 

Je kleine baby groeit waarschijnlijk super snel en leert heel veel in een korte periode. Maak er samen een gezellig tijd van en probeer te handelen op gevoel. Jij weet het beste wat je kindje nodig heeft.

Babymassage

Je baby masseren geeft je kindje een geborgen gevoel. De aanrakingen met jouw handen zorgt voor ontspanning bij je baby. In het begin kan een massage bij je baby een extra prikkel zijn. Je baby is namelijk nog helemaal niet gewend om gemasseerd te worden. Je zult dan ook zien dat je kindje snel begint te mopperen. Dit is niet erg, maar stop wel als hij aangeeft dat het genoeg is. Hierbij respecteer je zijn grenzen. Je zult zien dat hoe vaker je het doet hoe meer je baby ervan zult ontspannen. Vaak kun je het beste rond de 10 weken na de bevalling beginnen met het masseren van je baby.

Is je baby te vroeg geboren/heeft het in een couveuse gelegen? Je kunt dan met babymassage beginnen vanaf 10 weken na de uitgerekende datum. 

Begin met het masseren van de benen, dit gaat vaak heel goed en vinden baby’s fijn. Vergeet hierbij ook de voeten niet. Daarna kun je gaan uitbreiden naar buik, armen, rug en gezicht/hoofd. De buik vinden baby’s vaak nog het lastigst. Dit is een gevoelige plek. Je zult het zelf ook gek vinden als iemand op jouw borst ineens zijn handen legt. 

Een hele fijne zachte olie om mee te masseren is Konijntje Zacht massageolie. Deze olie is geschikt vanaf 12 weken. Dit is een reinigende basisolie waar je zo je baby mee kunt masseren of waar je naar behoefte een druppels etherische olie van de kids-lijn aan toe kunt voegen. Bekijk bij de kids-lijn welke olie er op welke leeftijd geschikt is. 

Voor een flesje van 100 ml basisolie kun je de volgende hoeveelheden aanhouden:

 • 1 tot 3 maanden: maximaal 1 druppel, maar beter nog geen etherische olie gebruiken.
 • 3 tot 6 maanden: maximaal 3 druppels.
 • 6 tot 12 maanden: maximaal 5 druppels.
 • vanaf 12 maanden: maximaal 8 druppels.
 • vanaf 2 jaar: maximaal 10 druppels

Om jezelf de beste technieken aan te leren is het verstandig om bij iemand een babymassage cursus te leren. 

Zwanger bevallen baby tips: Belangrijk om te onthouden

Voor alle zwangerschaps oliën geldt dat ze verdund zijn met Jojoba Olie of alcohol. Hierdoor worden de concentratie etherische olie lager en kan er op een veilige manier gebruik van gemaakt worden tijdens de zwangerschap. Je bent zelf altijd verantwoordelijk voor het juiste gebruik van de oliën. 

De kids-oliën zijn niet verdund. Gebruik ze alleen in de hoeveelheden aangegeven op de gebruikerslijst die je bij je bestelling krijgt. Begin altijd met 1/2 druppels en bouw het daarna op tot de gewenste geursterkte en tot de maximaal aangegeven druppels. Bij je kind ben je altijd zelf verantwoordelijk voor het juiste gebruik van de oliën.

Daarnaast is zwanger bevallen baby tips uit eigen ervaring geschreven en niet bestemd voor medische doeleinden.

Wat te doen bij brandnetels en muggen!?

Wat te doen bij brandnetels en muggen lees je hier. Nu ik dit schrijf zit ik heerlijk rustig in het bosje, vlakbij mijn huis. Het is maar een klein bosje, maar toch groot genoeg om even lekker te wandelen of op een bankje te zitten. De fluitende vogeltjes zijn duidelijk aanwezig. Het heeft ook net geregend, dus het ruikt er heerlijk fris. Ik zie of hoor voor de rest niets anders in het bos. Heel fijn even rust aan mijn hoofd. Oke, ik ben gaan wandelen met de jongste, maar die is halverwege de heenweg al in slaap gedommeld.

Brandnetels

Nu ik hier zo zit, zie ik om me heen allemaal brandnetels. Dit viel me op de heenweg ook al op, ze zijn duidelijk aanwezig dit jaar en ik denk “Als niemand zich hier maar aan brand”. Die rode, jeukende en branderige blaasjes zijn niet fijn. Thuis heb ik daar wel een zalfje voor, maarja dat is thuis. Hmm misschien thuis toch gelijk maar even in mijn tas stoppen. De brandnetels heb ik ook al veel gezien bij de speeltuintjes in het dorp. De zalf is een mix van een basiscrème met tea tree en lavendel olie. Deze oliën verlichten de jeuk en desinfecteren de plek. De combinatie ruikt heel fijn. Lavendel zorgt er daarbij gelijk voor je wat rustiger wordt. Heel fijn voor kinderen die toch wel kunnen schrikken van een brandnetel plek.

Muggen

Ik zit lekker op een bankje en zie bij een strookje water in de het bos dat het er barst van de muggen, gezellig in zwermen bij elkaar. Als ze daar dan maar blijven, denk ik. Gisteravond hadden we er 1 in huis. Wat een irritant gezoem hebben die beestjes toch. Slapen lukt mij dan toch echt niet en daarom eerst maar de mug vangen. Het beestje overleefde dit helaas niet. Om te voorkomen dat er nog meer muggen de slaapkamer binnen zouden komen heb ik snel wat Groene Muskiet oliedruppeltjes op een vilten blaadje gedaan. Van deze geur houden muggen niet, waardoor ze mooi natuurlijk uit de buurt blijven. Ik heb standaard wat vilten blaadjes / rondjes in huis. Dit werkt heel makkelijk, zeker als je wat minder tijd hebt of de mogelijkheid niet hebt om een diffuser te vullen. Daarna hebben we weer heerlijk geslapen zonder nog een mug te zien. Als je wel een keer geprikt wordt, is de Itsy Bitsy roller een uitkomst tegen de jeuk.

Jordi begint weer wat wakker te worden, dus het wordt tijd voor mij om weer verder te wandelen. De wandeling en de frisse lucht in het bos hebben mij goed gedaan. Thuis stop ik nog even de brandnetelzalf in mijn tas.

Recept voor brandnetelzalf
– Goed afsluitbaar potje
– 75 gr. Basiscréme
– 8 dr. Lavendel olie
– 4 dr. Tea Tree olie

Nu weet je wat te doen bij brandnetels en muggen. Succes met maken en veel plezier ervan!

Zelf je eigen olie uittesten!

Zelf je eigen olie uittesten is wat mensen graag willen leren in mijn praktijk. En ook hoe je nu de beste olie voor jezelf kunt uitkiezen. Er zijn verschillende manieren om dit uit te testen. Zo kun je testen met behulp van een pendel, biotensor, op gevoel, met je reukvermogen, op basis van je klacht, door middel van een spierspanningstest en door gebruik van je lichaam de geschikte olie uitkiezen. Hier ga ik je vertellen hoe je kunt testen door gebruik te maken van je eigen lichaam. Dit is heel handig want je hebt jezelf altijd bij je en je hoeft geen gebruik te maken van hulpmiddelen. Zo kun je op een snelle en bijna onzichtbare manier uittesten of een product goed voor je is. Dit werkt niet alleen zo bij de etherische oliën, maar ook bij bijvoorbeeld producten uit de supermarkt, vitamine en voedingssupplementen. 

Met het uittesten op deze manier gebruik je je lichaam als ware als een pendel en volg je volgende stappen. Ik er hierbij vanuit dat een vrouw gaat uittesten.

 • Ga losjes staan, armen langs je lijf, wees je bewust van je lichaam en adem een keer diep in en uit.
 • Vraag aan jezelf: ben ik een vrouw?
 • De beweging die je lichaam nu maakt geeft het antwoordt “JA” op een gesloten vraag
 • Vraag nu aan jezelf? ben ik een man?
 • De beweging die je lichaam nu maakt geeft het antwoordt “NEE” op een gesloten vraag
 • Als je dit meer wilt oefenen kun je nog meer vragen uittesten, bijvoorbeeld: Ben ik ouder dan (je leeftijd) of ben ik jonger dan?
 • Je neemt nu een flesje olie van jouw keuze in je handen en houd dit tegen je buik, ter hoogte van je navel/zonnevlecht.
 • Voel even wat de olie met je lichaam doet
 • Vraag: ‘Is dit de meest effectieve olie voor mij op dit moment?’
 • Het antwoordt op de vraag komt voort uit de beweging die je maakt en zo weet je of de olie nu bij je past of niet.
 • Zo kun je verschillende oliën uittesten
 • In de meeste gevallen komt er uiteindelijk 1 olie naar voren.
 • Deze olie kun je vervolgens op jou manier gebruiken, met een voetbad, in de diffuser, als een roller enz.. Ook dit kun je natuurlijk uittesten op dezelfde manier.

Heb je nog vragen over hoe je zelf je eigen olie kunt uittesten? Laat het me dan weten, dan kan ik je helpen. In het begin kan het best lastig zijn om op deze manier de juiste olie te kiezen voor jezelf. Soms slaat de twijfel ineens toe, Heb ik wel de juiste olie? Hoeveel heb ik hiervan nodig? Wanneer moet ik het gebruiken? Voor alle vragen kun je altijd bij me terecht. Ik kijk dan met mee en kan je voorzien van advies. 

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Zelf-je-eigen-olie-uittesten-1024x683.jpg